Mrożone pieczywo z nowego strefowego zakładu

19.10.2016

Mrożone bułki i bagietki, ale także ciasta i inne wyroby cukierniczo-piekarnicze powstają w otwartym właśnie zakładzie belgijskiej firmy Vandemoortele. Nowy inwestor w kutnowskiej podstrefie Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej właśnie rozpoczął działalność.

Jeśli nazwa firmy Vandemoortele nic Ci nie mówi, to wcale nie znaczy, że nie jadłeś/jadłaś jej wyrobów. Zaopatruje ona bowiem popularne sieci sklepów i hoteli. Ta rodzinna firma z Belgii ma również swój zakład w Łodzi.

W Kutnie zatrudnia co najmniej 61 osób (wymóg zawarty w zezwoleniu na działalność w ŁSSE) i poniosła koszty inwestycyjne na poziomie co najmniej 125 mln zł (wymóg zawarty w zezwoleniu na działalność w ŁSSE).

– Wasza inwestycja w Łódzkiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej cieszy nas niezmiernie. Dowodzi również, że nie ustajemy w poszukiwaniach nowych inwestorów, zarówno polskich, jak zagranicznych – podkreślał Marek Michalik, prezes ŁSSE chwilę przed tym, jak – wspólnie z właścicielami zakładów i przedstawicielami samorządu – przeciął symboliczną wstęgę potwierdzając otwarcie zakładu.

WRÓĆ DO LISTY AKTUALNOŚCI