Szkolenie “Trendy na chińskim rynku spożywczym”
06.03.20156 marca w Fabryce Grohmana odbyło się szkolenie pn. Trendy na chińskim rynku spożywczym, jako szansa dla polskich produktów.
W spotkaniu, zorganizowanym przez Łódzką Specjalną Strefę Ekonomiczną S.A. we współpracy z Urzędem Marszałkowskim Województwa Łódzkiego, wzięło udział ponad 30 przedsiębiorców. Szkolenie poprowadzili:
• Tomasz Jurczyk, Zakład Azji Wschodniej UŁ
• Bartosz Ziółek, Prezes Zarządu Amber Global Consulting Sp. z o.o.
• Dorota Sirko, Wojewódzki Inspektorat Sanitarny
• Bartosz Komasa, Bank of China
• Janusz Baranowski, COIE Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego
• Jacek Boczek, Polsko-Chińska Rada Biznesu
Podczas szkolenia uczestnicy mieli szansę dowiedzieć się m.in. jakie trendy w zakresie konsumpcji panują wśród obywateli Chin, poznać procedury związane z wchodzeniem z produktami na rynek Państwa Środka oraz narzędzia wsparcia oferowane eksporterom przez Ministerstwo Gospodarki RP i Bank of China.