Łódzka Specjalna Strefa Ekonomiczna S.A.
90-349 Łódź, ul. Ks. Biskupa Wincentego Tymienieckiego 22 G
tel. 42 676 27 53, 676 27 54, fax 42 676 27 55
ogłasza postępowanie konkurencyjne na „Wyłonienie wykonawcy świadczącego usługi cateringowe”, które będzie realizowane w siedzibie Łódzkiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej przy ul. ks. Biskupa Wincentego Tymienieckiego 22G, 90-349 Łódź.
Zapytanie ofertowe wraz z załącznikami niezbędnymi do złożenia Oferty postępowania rozumianej jako kompletu dokumentów formalno – prawnych potwierdzających spełnienie przez Oferenta warunków udziału w tym postępowaniu które zostały udostępnione Oferentom do samodzielnego pobrania na stronie internetowej Zamawiającego www.sse.lodz.pl/przetargi/ od dnia 04.03.2025 r.
Oferty do postępowania należy składać w siedzibie Łódzkiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej (sekretariat) przy ul. ks. Biskup Wincentego Tymienieckiego 22G, 90-349 Łódź do dnia 13.03.2025 r. do godziny 10.00. W przypadku korzystania z usług pocztowych lub kurierskich nie decyduje data nadania (data stempla).
Szczegółowe informacje na temat postępowania udzielane będą przez Zamawiającego wyłącznie e-mailowo. Adres e-mailowy do korespondencji z Zamawiającym podany został w Zapytaniu Ofertowym.
Pytania i odpowiedzi:
Pytanie nr 1
W nawiązaniu do ogłoszonej oferty, proszę o doprecyzowanie czy określenie „rodzaje” pojawiające się w Zał_1 SPZ są określeniem 1 porcji na osobę czy tylko szerokości asortymentu wyboru, który ma być dostępny?
Proszę o wskazanie gramatur poszczególnych elementów usługi tak byśmy wiedzieli jakie ilości rzeczywiście wyceniamy.
Odpowiedź nr 1
Określenie „rodzaje” pojawiające się w Zał_1 SPZ są określeniem szerokości asortymentu wyboru, który ma być dostępny.
Podaję gramaturę potraw/dań:
Rodzaj cateringu | Szczegóły | |
1. | Poczęstunek | 3 rodzaje kanapek – min. 60-80 g/os.
4 rodzaje owoców – min. 120-150 g/os. 2 rodzaje ciasta – min. 150 g/os. |
2. | Przerwa kawowa | kawa z ekspresu – do 500 ml/os
4 rodzaje herbat – do 500 ml/os 2 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os każdy 3 rodzaje ciastek – min. 150 g/os. mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os. uwzględnienie wersji vege |
3. | Przerwa kawowa rozszerzona | kawa z ekspresu – do 500 ml/os
5 rodzaje herbat – do 500 ml/os 3 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os każdy 2 rodzaje ciastek – min. 150 g/os. 3 rodzaje kanapki/tartinki – min. 60-80 g/os. 5 rodzajów owoców – min. 120-150 g/os. 3 rodzaje deserów (np. musy owocowe, babeczki i inne) – min. 80 g/os., ciasta – 150g/os.każde mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os. uwzględnienie wersji vege |
4. | Śniadania biznesowe | kawa z ekspresu – do 500 ml/os.
5 rodzajów herbat – do 500 ml/os. 3 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os każdy jedzenie śniadaniowe (3 rodzaje kanapek – min. 60-80 g/os. lub świeże pieczywo – min. 60-80 g/os. i dodatki do pieczywa typu masło – min. 20 g/os., wędlina – min. 20 g/os., ser – min. 20 g/os., pomidor/ogórek/rzodkiewka – min. 10-20 g/os.) – łącznie 250 g/os. ciepły posiłek, np. świeżo przygotowywana jajecznica/szakszuka – min. 180 g/os. croissanty – min. 80 g/os. dżem/miód – min. 20 g/os. mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os. uwzględnienie wersji vege |
5. | Grill | kawa z ekspresu – do 500 ml/os.
4 rodzaje herbat – do 500 ml/os. 3 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os. każdy mięso – min. 150 g/os. dodatki grillowe (m. in. ziemniaki grillowane – min. 80 g/os., warzywa grillowane – min. 80 g/os., przynajmniej 1 rodzaj surówki – min. 80-100 g/os.) sosy – musztarda, ketchup – min. 50 ml/os. 2 rodzaje deserów (np. musy, ciasto) – min. 80 g/os. mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os. uwzględnienie wersji vege |
6. | Lunch | kawa z ekspresu – do 500 ml/os.
6 rodzajów herbat – do 500 ml/os 3 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os. każdy 2 rodzaje przystawek typu finger food – min. 60 g/os. każdy pierwsze danie – zupy (dwie do wyboru) – min. 250 ml/os. dwa/trzy drugie dania do wyboru (m.in. mięso drobiowe + mięso inne, ryby – min. 170-210 g/os. z dodatkami m.in. 2 rodzaje surówek/warzywa gotowane/grillowane – min. 80-100 g/os., ryż, ziemniaki opiekane, kopytka – min. 60-80 g/os.) – łącznie min. 350 g/os. 3 rodzaje deserów (desery w słoikach lub sałatka owocowa – min. 80 g/os., ciasta po 150g/os. każde) mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os uwzględnienie wersji vege |
7. | Lunch VIP | kawa z ekspresu – do 500 ml/os.
5 rodzajów herbat – do 500 ml/os. 3 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) –250 ml/os przystawki – min. 60 g/os. pierwsze danie – zupy (dwie do wyboru) 250 ml/os. dwa/trzy drugie dania do wyboru (m.in. mięso drobiowe + mięso inne, ryby – min. 170-210 g/os. z dodatkami m.in. 2 rodzaje surówek/warzywa gotowane/grillowane – min. 80-100 g/os., ryż, ziemniaki opiekane, kopytka – min. 60-80 g/os.) – łącznie min. 350 g/os. 4 rodzaje deserów ( np. 2 rodzaje w słoiczku – 80g/każdy, 2 rodzaje ciasta – 150 g/os każde lub sałatka owocowa – min. 80 g/os.) mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os. uwzględnienie wersji vege |
Catering świąteczny | potrawy wigilijne/ wielkanocne – min. 600 g/os.
kawa z ekspresu – 300 ml/os mleko do kawy mleko: krowie, roślinne – 200 ml/os. 6 rodzajów herbat – 300 ml/os. 3 rodzaje napojów zimnych (np. woda sok, kompot) – 300 ml/os każdy 4 rodzaje deserów (np. desery w słoiczkach – 80 g/os każde, ciasto – 150g/os każde) uwzględnienie wersji vege |
|
9. | Kolacja | kawa z ekspresu – do 500 ml/os.
6 rodzajów herbat – do 500 ml/os. 2 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os każdy 4 rodzaje przystawek (np. deska serów, wędlin -20g/os każde, tarty wytrawne, babeczki wytrawne itd. – 80-100 g/os.każde) uroczysta kolacja na ciepło – min 3 potrawy – min. 350 g/os. desery (3 rodzaje np. ciasta, desery w słoiczkach) – min. 80 g/os. mleko do kawy mleko: krowie, roślinne – 250 ml/os. uwzględnienie wersji vege |
10. | Pudełkowy | sałatka np. mięsna, tortilla – łącznie min. 250g/os.
koktajl – min.200ml/os. uwzględnienie wersji vege |
Pytanie nr 2
W związku z postępowaniem konkurencyjnym na „Wyłonienie wykonawcy świadczącego usługi cateringowe” zwracam się z prośbą o wyjaśnienie kwestii wykazania, iż Wykonawca należycie wykonał co najmniej trzy zamówienia (realizacje umowy):
- W załączniku Zapytanie ofertowe widnieje kwota nie mniejsza niż 150.000,00 zł brutto
- W załączniku Formularz ofertowy widnieje kwota nie mniejsza niż 500.000,00 zł brutto
Która kwota jest prawidłowa?
Odpowiedź nr 2
W załączniku Formularz Ofertowy prawidłowa jest kwota 150.000 brutto. Zamawiający zaktualizował formularz.
Wyjaśnienie:
W formularzu ofertowym w tabeli dotyczącej dodatkowego wyposażenia „Dodatkowy koszt związanym z zapewnienem” nastąpiła oczywista omyłka pisarska, winno być: „SUMA wyliczona wg wzoru (suma cen netto od poz. 1 do poz. 5 dzielona przez ilość pozycji, czyli 5)”