Łódzka Specjalna Strefa Ekonomiczna S.A.
90-349 Łódź, ul. Ks. Biskupa Wincentego Tymienieckiego 22 G
tel. 42 676 27 53, 676 27 54, fax 42 676 27 55

ogłasza postępowanie konkurencyjne na „Wyłonienie wykonawcy świadczącego usługi cateringowe”, które będzie realizowane w siedzibie Łódzkiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej przy ul. ks. Biskupa Wincentego Tymienieckiego 22G, 90-349 Łódź.

Zapytanie ofertowe wraz z załącznikami niezbędnymi do złożenia Oferty postępowania rozumianej jako kompletu dokumentów formalno – prawnych potwierdzających spełnienie przez Oferenta warunków udziału w tym postępowaniu które zostały udostępnione Oferentom do samodzielnego pobrania na stronie internetowej Zamawiającego www.sse.lodz.pl/przetargi/ od dnia 04.03.2025 r.

Oferty do postępowania należy składać w siedzibie Łódzkiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej (sekretariat) przy ul. ks. Biskup Wincentego Tymienieckiego 22G, 90-349 Łódź do dnia 13.03.2025 r. do godziny 10.00. W przypadku korzystania z usług pocztowych lub kurierskich nie decyduje data nadania (data stempla).

Szczegółowe informacje na temat postępowania udzielane będą przez Zamawiającego wyłącznie e-mailowo. Adres e-mailowy do korespondencji z Zamawiającym podany został w Zapytaniu Ofertowym.


Pytania i odpowiedzi:

Pytanie nr 1
W nawiązaniu do ogłoszonej oferty, proszę o doprecyzowanie czy określenie „rodzaje” pojawiające się w Zał_1 SPZ są określeniem 1 porcji na osobę czy tylko szerokości asortymentu wyboru, który ma być dostępny?

Proszę o wskazanie gramatur poszczególnych elementów usługi tak byśmy wiedzieli jakie ilości rzeczywiście wyceniamy.

Odpowiedź nr 1
Określenie „rodzaje” pojawiające się w Zał_1 SPZ są określeniem szerokości asortymentu wyboru, który ma być dostępny.

Podaję gramaturę potraw/dań:

Rodzaj cateringu Szczegóły
1. Poczęstunek 3 rodzaje kanapek – min. 60-80 g/os.

4 rodzaje owoców – min. 120-150 g/os.

2 rodzaje ciasta – min. 150 g/os.

2. Przerwa kawowa kawa z ekspresu – do 500 ml/os

4 rodzaje herbat – do 500 ml/os

2 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os każdy

3 rodzaje ciastek – min. 150 g/os.

mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os.

uwzględnienie wersji vege

3. Przerwa kawowa rozszerzona kawa z ekspresu – do 500 ml/os

5 rodzaje herbat – do 500 ml/os

3 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os każdy

2 rodzaje ciastek – min. 150 g/os.

3 rodzaje kanapki/tartinki – min. 60-80 g/os.

5 rodzajów owoców – min. 120-150 g/os.

3 rodzaje deserów (np. musy owocowe, babeczki i inne) – min. 80 g/os., ciasta – 150g/os.każde

mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os.

uwzględnienie wersji vege

4. Śniadania biznesowe kawa z ekspresu – do 500 ml/os.

5 rodzajów herbat – do 500 ml/os.

3 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os każdy

jedzenie śniadaniowe (3 rodzaje kanapek – min. 60-80 g/os. lub świeże pieczywo – min. 60-80 g/os. i dodatki do pieczywa typu masło – min. 20 g/os., wędlina – min. 20 g/os., ser – min. 20 g/os., pomidor/ogórek/rzodkiewka – min. 10-20 g/os.) – łącznie 250 g/os.

ciepły posiłek, np. świeżo przygotowywana jajecznica/szakszuka – min. 180 g/os.

croissanty – min. 80 g/os.

dżem/miód – min. 20 g/os.

mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os.

uwzględnienie wersji vege

5. Grill kawa z ekspresu – do 500 ml/os.

4 rodzaje herbat – do 500 ml/os.

3 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os. każdy

mięso – min. 150 g/os.

dodatki grillowe (m. in. ziemniaki grillowane – min. 80 g/os., warzywa grillowane – min. 80 g/os., przynajmniej 1 rodzaj surówki – min. 80-100 g/os.)

sosy – musztarda, ketchup – min. 50 ml/os.

2 rodzaje deserów (np. musy, ciasto) – min. 80 g/os.

mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os.

uwzględnienie wersji vege

6. Lunch kawa z ekspresu – do 500 ml/os.

6 rodzajów herbat – do 500 ml/os

3 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os. każdy

2 rodzaje przystawek typu finger food – min. 60 g/os. każdy

pierwsze danie – zupy (dwie do wyboru) – min. 250 ml/os.

dwa/trzy drugie dania do wyboru (m.in. mięso drobiowe + mięso inne, ryby – min. 170-210 g/os. z dodatkami m.in. 2 rodzaje surówek/warzywa gotowane/grillowane – min. 80-100 g/os., ryż, ziemniaki opiekane, kopytka – min. 60-80 g/os.) – łącznie min. 350 g/os.

3 rodzaje deserów (desery w słoikach lub sałatka owocowa – min. 80 g/os., ciasta po 150g/os. każde)

mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os

uwzględnienie wersji vege

7. Lunch VIP kawa z ekspresu – do 500 ml/os.

5 rodzajów herbat – do 500 ml/os.

3 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) –250 ml/os

przystawki – min. 60 g/os.

pierwsze danie – zupy (dwie do wyboru) 250 ml/os.

dwa/trzy drugie dania do wyboru (m.in. mięso drobiowe + mięso inne, ryby – min. 170-210 g/os. z dodatkami m.in. 2 rodzaje surówek/warzywa gotowane/grillowane – min. 80-100 g/os., ryż, ziemniaki opiekane, kopytka – min. 60-80 g/os.) – łącznie min. 350 g/os.

4 rodzaje deserów ( np. 2 rodzaje w słoiczku – 80g/każdy, 2 rodzaje ciasta – 150 g/os każde lub sałatka owocowa  – min. 80 g/os.)

mleko do kawy: krowie, roślinne – 250 ml/os.

uwzględnienie wersji vege

Catering świąteczny potrawy wigilijne/ wielkanocne – min. 600 g/os.

kawa z ekspresu – 300 ml/os

mleko do kawy mleko: krowie, roślinne – 200 ml/os.

6 rodzajów herbat – 300 ml/os.

3 rodzaje napojów zimnych (np. woda sok, kompot) – 300 ml/os każdy

4 rodzaje deserów (np. desery w słoiczkach – 80 g/os każde, ciasto – 150g/os każde)

uwzględnienie wersji vege

9. Kolacja kawa z ekspresu – do 500 ml/os.

6 rodzajów herbat – do 500 ml/os.

2 rodzaje napojów zimnych (soki, woda) – 250 ml/os każdy

4 rodzaje przystawek (np. deska serów, wędlin -20g/os każde, tarty wytrawne, babeczki wytrawne itd. – 80-100 g/os.każde)

uroczysta kolacja na ciepło – min 3 potrawy – min. 350 g/os.

desery (3 rodzaje np. ciasta, desery w słoiczkach) – min. 80 g/os.

mleko do kawy mleko: krowie, roślinne – 250 ml/os.

uwzględnienie wersji vege

10. Pudełkowy sałatka np. mięsna, tortilla – łącznie min. 250g/os.

koktajl – min.200ml/os.

uwzględnienie wersji vege

 

Pytanie nr 2
W związku z postępowaniem konkurencyjnym na „Wyłonienie wykonawcy świadczącego usługi cateringowe” zwracam się z prośbą o wyjaśnienie kwestii wykazania, iż Wykonawca należycie wykonał co najmniej trzy zamówienia (realizacje umowy):

  1. W załączniku Zapytanie ofertowe widnieje kwota nie mniejsza niż 150.000,00 zł brutto
  2. W załączniku Formularz ofertowy widnieje kwota nie mniejsza niż 500.000,00 zł brutto

Która kwota jest prawidłowa?

Odpowiedź nr 2
W załączniku Formularz Ofertowy prawidłowa jest kwota 150.000 brutto. Zamawiający zaktualizował formularz.

Wyjaśnienie:
W formularzu ofertowym w tabeli dotyczącej dodatkowego wyposażenia „Dodatkowy koszt związanym z zapewnienem” nastąpiła oczywista omyłka pisarska, winno być: „SUMA wyliczona wg wzoru (suma cen netto od poz. 1 do poz. 5 dzielona przez ilość pozycji, czyli 5)”